Doorgaan naar hoofdcontent

Clowntje heeft een rode neus!

 


We stonden tijdens deze weken stil bij een clown! Hier heeft hij een rode neus maar we ontdekten dat hij nog andere kleuren kon hebben.  De kleuren en de fijne motoriek stonden hier centraal.
















Hoe ziet een clown er uit?

Welke kleuren zien we?

Waarin is hij goed?

We kunnen ons ook verkleden in een clown of in iets anders,...  De verkleedkoffer werd boven gehaald. 




 Carnaval betekent feest en dit deden we goed.  In de eetzaal gooiden we met confetti, bliezen serpentines.  Zo leuk.  De heerlijk zelfgemaakte appeltaart smaakte heerlijk.  Op vrijdag mochten we in zwart, geel en rood ons verkleden, ja hoor, de Belgische vlag.  Kijken jullie mee?
















Populaire posts van deze blog

Taart voor iedereen!

  Oh wat was het fijn, we maakten kennis met onze verjaardagskoffer!  Amai zo veel leuke dingen om onze verjaardag te vieren in klas!  Wij maakten ook onze kronen met knikkers en verf.  Het kleur geel werd aangebracht.  We maakten taarten met zand en we konden ook taarten maken met verschillende materialen in de ontdekbak.  Onze verjaardagstaart sorteren volgens grootte, dit was niet gemakkelijk hoor.  Samen konden we ook kijken naar een tik tak ivm jarig zijn. 

Klaasje Sinterklaasje!

  De mooiste en meest magische tijd van het jaar komt er aan: we bereiden ons rustig al voor op de komst van de Sint.  Heel nieuwsgierig kijken we naar wat er in de koffer zit.  Nadien maken we een brainstorm, wat weet je al over Sint en Piet? We konden ons als echte Pieten en Sinten verkleden in onze klas. Oh wat fijn om eens met de muziekinstrumenten kennis te maken.   Lijm aanbrengen met een kwast, het figuurtje draaien en op ons blad kleven, een hele klus voor onze jongsten ( en voor de Sint ;-) )   Heel goed kijken en twee dezelfde zoeken. In onze kring hangt bij ieder thema een grote zoekprent.  Kan jij alles vinden? We zoeken het juiste strikje bij het juiste pakje. Praatplaten van de Sint en de Pieten met heel wat themawoordenschat. De verteltafel wordt aangepast in het thema. Op Sinterklaasliedjes tekenen we de golven van de zee waar de Sint en zijn Pieten aan het varen is. Oh neen, wat een rommel in onze klas.  De roetpieten zijn blijkbaar langs geweest.  Ze lieten hun sporen

Waf-blub-miauw-snuf!

  Zorg je mee voor de huisdieren?  Maar wat zijn huisdieren?  Welke dieren kunnen in ons huis wonen en welke wonen buiten?  Aan de hand van dit boek werkten we het thema huisdieren uit.     Als we een huisdiertje hebben moeten we er ook heel goed voor zorgen.  Maar wat moeten we dan allemaal doen om te 'zorgen' voor een huisdier?     Dit kwamen we allemaal te weten tijdens deze periode.  Op Werelddierendag konden we al een paar huisdieren bewonderen zoals de hond, het konijn.  In onze klas kwamen ook diertjes op bezoek.  De hond van Hannes kwam een bezoekje brengen.  De poes van Kay kwam ook langs in onze klas, Cookie.  We konden ze eens kammen, aaien en een koekje geven.  In de buurt van school is er een viswinkel en met de oudste kleuters gingen we naar de winkel.  We kochten er een nieuwe vis om in onze aquarium te steken.  Iedere dag moeten de vissen eten krijgen en af en toe moeten we het water verversen in onze aquarium.